Культура мови Українська мова Енциклопедія.

“Мозковий штурм” спрямований на активізацію творчої думки з використанням засобів, які знижують критичність і самокритичність людини, а отже, підвищують її впевненість у собі й готовність до творчого пошуку. Під час “мозкового штурму” на першому його етапі – генерації ідеї – кожний учасник вільно висвітлює свої пропозиції щодо вирішення поставленого завдання. Ця форма обговорення базується цілковито на дотриманні учасниками загальноприйнятих етичних норм. На першому етапі обговорення критика повністю забороняється.

культура мови – це галузь мовознавства, що займається

Перцептивну (взаємосприйняття та встановлення взаєморозуміння між партнерами по спілкуванню). Соціально-перцептивна – процес взаємного сприймання й розуміння співрозмовників, пізнання ними одне одного. Професійна сфера є інтеграцією офіційно-ділового, наукового і розмовного стилів, оскільки вони тісно взаємодіють у всіх сферах професійної комунікації. Ідучи в гості, не забудьте, що першою маєте привітати господиню, потім господаря, потім гостей (у тому порядку, як вони сидять). Вітаючись, привітно посміхайтеся. Дивіться людині у вічі.

Науково-методична робота

Таблиця – форма представлення уніфікованого тексту, яка містить інформацію, що є характеристикою декількох об’єктів за низкою ознак. Сукупність реквізитів, розміщених у встановленій послідовності, називається формуляром. Кожний вид документа повинен мати свій формуляр-зразок, тобто певну модель побудови однотипних документів. Партнер захоплений тільки власними інтересами, що породжує в учасників небажання розглянути взаємоприйняті варіанти. Залежно від поставлених завдань та мети ділові наради поділяються на проблемні, інструктивні та оперативні.

Культура мови і культура мовлення. Комунікативні ознаки культури мовлення

Поєднання форм представлення уніфікованих текстів – зв’язний текст з таблицею чи анкетою. Нешрифтові виконуються відступами (зверху, знизу, лівосторонні, правосторонні, комбіновані), лінійками, https://novosti-n.org/ukraine/Odyn-z-najkrashhyh-sposobiv-rozslablennya-masazh-305709 рамками, кольоровим фоном. Розрядка, ущільнення – оформлюються окремі слова і короткі фрази. За ступенем гласності. Для загального користування, службового користування, таємні, цілком таємні.

Лексична компетенція полягає в оволодінні лексичними засобами сучасної української літературної мови і вмінні користуватись ними. Вона передбачає широкий словниковий запас, у т.ч. Володіння термінологією, необхідною для спілкування у професійній сфері, адже вибір лексичних елементів залежить від сфери і ситуації, у яких перебуває мовець.